DIY zahradní nábytek: Jak vyrobit stylové kousky k oživení terasy

Chcete přidat šmrnc a osobitý charakter své zahradě nebo terase, ale nechcete utrácet majlant? Nebo jste nadšení domácími projekty a hledáte nové výzvy? Vytvořte si vlastní zahradní nábytek a přetvořte svůj venkovní prostor na místo, kde budete rádi trávit čas. Přečtěte si, jak můžete jednoduše a kreativně vyrobit stylové kousky, které obohatí vaši terasu.

Pohovka z palet

Paletový nábytek se stále těší velké oblibě díky své dostupnosti a jednoduché výrobě. Europalety jsou nejen ekonomické, ale i ekologické. Pokud máte trochu trpělivosti a základní nástroje, můžete si z nich vytvořit pohodlnou a vkusnou pohovku.

Nejprve palety důkladně zbrousíte, aby byly hladké, a následně je ošetříte mořidlem, lakem nebo natřete barvou podle vlastního vkusu. Sestavte pohovku z palet podle svého přání – použijte dvě nebo tři palety na sedadlo a jednu na opěrky. Pro područky můžete použít jednu polovinu palety nebo celou paletu připevněnou z boku. K dosažení maximálního pohodlí přidejte sedáky a polštářky, které dodají nejen komfort, ale i estetický vzhled.

Závěsné křeslo k odpočinku

Závěsné křeslo je nejen stylové, ale také ideální pro relaxaci a pohodlí. I když máte možnost koupit hotové modely v obchodech, vytvoření vlastního křesla je zábavné a cenově velmi výhodné. K jeho výrobě stačí kousek látky, například starý závěs, a pevný jutový nebo sisalový provaz. Nejprve ušijte látku do požadovaného tvaru a přidejte tunýlky, kterými provlékněte provaz. Poté křeslo zavěste na vhodné místo, které může být jak venkovní, tak vnitřní. Výsledkem je originální a pohodlné místo pro odpočinek, které obohatí každý zahradní prostor nebo interiér.

Zahradní paletový stůl

Třetím naším tipem je výroba paletového stolku. Tento projekt je ideální, pokud hledáte stylový a cenově dostupný nábytek, který můžete snadno přizpůsobit svým potřebám a vkusu. Nejprve si připravte dřevěné palety – vyberte je tak, aby byly v dobrém stavu a měly odpovídající velikost pro váš stůl. Důkladně je zbrousíte, abyste odstranili všechny hrany a zajistili hladký povrch. Následně je můžete ošetřit mořidlem, lakem, nebo natřít barvou, což zvýší jejich odolnost vůči povětrnostním vlivům a prodlouží jejich životnost.

Pro samotnou výrobu stolku složte palety do požadované výšky a velikosti. Šrouby použijte k pevnému spojení palet a vytvoření stabilní desky stolu. Následně připevněte nožičky – můžete použít dřevěné kulatiny, kovové stojany nebo zakoupit hotové nožičky v obchodě.

Vytváření vlastního zahradního nábytku je nejen cenově výhodné, ale také skvělý způsob, jak vyjádřit svou kreativitu a přizpůsobit si venkovní prostor podle vlastních představ. Zkuste některý z těchto projektů a užijte si radost z vlastnoručně vyrobených kousků, které přinesou do vašeho zahradního prostoru nový život.

© 2024, LARADEX, s.r.o. – všechna práva vyhrazena, vyrobily Elevante a eBRÁNA
LOADING